Når du handler på Techkungen har du alltid 3 års reklamasjonsrett der vi erstatter ditt produkt med en ny om den har du kjøpte er blitt ødelagt. Dette forutsetter at produktet har blitt brukt på den måten det er beregnet på og at vedlikeholdet har vært som anbefalt.

Du har også en 30 dagers angrerett på kjøpet ditt. Hvis det har gått mer enn 30 dager siden kjøpet, kan vi dessverre ikke tilby deg refusjon eller bytte. Hvis du bryter emballasjen, godtar vi bare returen i 14 dager, etter det krever vi at produktet er i ny stand med en ubrutt emballasje.

Produktet må være i original stand når du angrer på kjøpet. Det er noen situasjoner der bare delvis tilbakebetaling gis (hvis aktuelt)

  • Produktet eller forpakningen er skadd
  • Deler av produktet mangler
  • Produktet er skittent

Frakt

For å returnere produktet må du sende produktet til: Techkungen, Sagagatan 22, 50635 Borås, Sverige.

  • Hvis produktet blir sendt tilbake på grunn av at det ikke fungerer, tar vi oss alltid av alle fraktkostnader.
  • Hvis produktet sendes tilbake innen 30 dager etter at det har blitt mottatt, vil du få tilbake pengene du betalte for frakten fra vårt lager, men betale forsendelsen til vårt lager selv.
  • I andre tilfeller refunderes ikke fraktkostnader.

I det tilfelle hvor vi stå for frakten (feil på produkt) er det lettest om du sender oss en e-post slik at vi kan sende en betalt returetikett til deg. Du leverer deretter pakken til enten Postnord eller et DHL-servicepunkt, avhengig av om det står Postnord eller DHL på returetiketten. Du kan enkelt søke etter din nærmeste leveringssted ved å google posisjonen din og deretter enten “Postnord” eller “DHL Servicepoint”.

I de tilfeller der du er ansvarlig for forsendelsen, anbefaler vi at du bruker Postnords ekspress levering da den er enkel å bruke og tilbyr gode priser. Lenke til Postnord send direkte – https://portal.postnord.com/skickadirekt/

Sørg for å pakke produktet i en passende emballasje og deretter sette på returetiketten før du leverer pakken til et tjenestrpunkt. Hvis produktet er i ubrukt stand og produktet fungerer som det skal, er det ekstra viktig at du bruker en beskyttende emballasje der produktet ikke er skadet under forsendelse.

Avhengig av hvor du bor, kan tiden det tar før det byttede produktet til deg variere.

Om du leverer et produkt på over 400 NOK bør du forsikre deg om at du bruker en sporbar frakttjeneste eller kjøpe fraktforsikring. Vi kan ikke garantere at vi får ditt returnerte produkt.

Tilbakebetaling

Når returen din er mottatt og inspisert, sender vi deg en e-post for å fortelle deg at vi har mottatt den returnerte varen. Vi vil også varsle deg om godkjenning eller avvisning av refusjon.

Hvis du har blitt godkjent, blir refusjonen din behandlet, og tilbakebetalingen blir automatisk overført til ditt kredittkort eller den opprinnelige betalingsmåten innen et visst antall dager.

Forsinket eller manglende refusjon

Hvis du ikke har mottatt refusjon ennå, må du først sjekke bankkontoen din igjen. Kontakt deretter kredittkortselskapet ditt. Det kan ta litt tid før refusjonen blir offentliggjort.

Dersom du har gjort alt dette og du fortsatt ikke har mottatt tilbakebetalingen kan du kontakte oss på info@techkungen.se

Bytte

Hvis du trenger å bytte den for den samme produkt, kan du sende oss en e-post til info@techkungen.se og sende varen din til: Techkungen, Sagagatan 22, 50635 Borås, Sverige.